GAÜ İtalya’da beşinci

GAÜ İtalya’da beşinci

EUSA 2019 Avrupa Üniversite oyunları kapsamında İtalya’da düzenlenen masa tenisi şampiyonasında GAÜ takım olarak beşinci oldu.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İtalya’nın Camerino şehrinde 2019 Avrupa Üniversite Oyunları kapsamında düzenlenen masa tenisi müsabakalarını beşinci olarak tamamladı.

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun geçtiğimiz yıl Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu’na (EUSA) üyeliğinin ardından ülkemizde düzenlenen oyunlarda başarılı olan üniversiteler 2019 Avrupa Üniversite Oyunları’nda yer almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Portekiz’de kürek branşında ilk temsiliyetin gerçekleştirilmesinin ardından bu yıl başarılı üniversiteler 2019 Avrupa Üniversite Oyunları’na katılmaya başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) masa tenisi erkek takımı, İtalya’nın Camerino şehrinde düzenlenen masa tenisi şampiyonasına katıldı.

 

Grubu lider tamamladı

GAÜ 16-17 Temmuz tarihlerinde oynanan grup maçlarında E Grubu’nda yer alarak grubunu birinci tamamladı.

İlk maçında Fransız University of Artois-Lievin’i 3-1, ikinci maçında Rusya’dan Mirea Technological University’i 3-2 ve grubun son maçında Almanya’dan Münih Teknik Üniversitesi’ni 3-0 yenerek üçte üç yaptı ve grubunu lider tamamladı.

Son 16’da GAÜ eşleştiği Fransız University of Lorraine karşısında 3-1 galip gelerek adını son sekiz takım arasında yazdırdı.

 

Son şampiyona elendi

GAÜ son 8’de geçtiğimiz yıl masa tenisinde EUSA şampiyonu, olimpiyat ve Türkiye milli takımını oluşturan Nişantaşı Üniversitesi karşısında 3-1 mağlup olarak EUSA takım sıralamasında 5’inci olarak takım müsabakalarını tamamladı.

Organizasyonda 21 Temmuz tarihine kadar çiftler ve ferdi müsabakalar yapılacak.

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.