“Futbolun genç oyunculara ihtiyacı var”

“Futbolun genç oyunculara ihtiyacı var”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (33) – MEHMET SÖKER

A+A-

“OLDUKÇA MEMNUNUM” … Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Çetinkaya’nın genç oyuncusu Mehmet Söker; “Gençler forma şansı buluyor ve o oyunculardan biri de benim. Bu durumdan oldukça memnunum. Futbolumuzun genç oyunculara ihtiyacı var”

 

“SALGININ BİTECEĞİNE İNANIYORUM” … Mehmet Söker; “Ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu salgının da biteceğine inanıyorum. Kısa süre içinde her şey normale dönecek ve sağlıklı bir şekilde futbolumuza kavuşacağız”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya’nın genç oyuncusu Mehmet Söker…  Şu anda 19 yaşında olan Söker, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçımda çok duygulandım. Bu durum anlatılmaz yaşanır. Çok çalıştım ve şans buldum benim için başlangıç noktasıydı.

 

Sağlık anlamında içinde bulunduğumuz ciddi bir süreç var bu konudaki düşünceniz nedir?

Sizin de dediğiniz gibi ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu salgının da biteceğine inanıyorum. Kısa süre içinde her şey normale dönecek ve sağlıklı bir şekilde futbolumuza kavuşacağız.

 

“Biz Çetinkaya’yız…”

14'üncü sıradasınız ve Play out grubunda bulunuyorsunuz. Sezonun geriye kalan bölümü için ne söylemek istersiniz?

Şunları söylemek isterim ki; Biz Çetinkaya’yız… Biz takım olarak omuz omuza nerelerden geldik. Ligde kalmayı da başaracağız. Geriye kalan maçlarımızda kazanıp puanları toplayarak ligde kalacağımıza inanıyorum.

 

“Hedefim Yurtdışı…”

Bireysel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Bireysel olarak gelecekteki hedefim, yurt dışında profesyonel bir takımda oynamaktır. Bunun kolay olmayacağını biliyorum, o yüzden çok çalışıyorum.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolumuzun en büyük sorunu bence bize uygulanan ambargolardır. Bu ambargolar yüzünden dışa açılamıyoruz. Ambargolar, birçok noktada olduğu gibi biz genç oyuncuları da etkiliyor.

 

“Futbolun genç oyunculara ihtiyacı var”

Son dönemlerde genç oyuncular eskiye göre daha çok fırsat bulabiliyor. Bu konuda ne söylersiniz?

O gençlerden bir tanesi de benim ve bu durumdan oldukça memnunum. Eminim ki, diğer genç arkadaşlarım da çok çalışıp, kendini gösterip, fırsatı bulurlar. Futbolumuzun genç oyunculara ihtiyacı var.

 

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

İnanmak, savaşmak, pes etmemek ve çok çalışmak, başarıyı getirir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara bu imkanı sağladığınız için sizlere teşekkür ederim. Benim gibi gençlere kimseye kulak asmamalarını ve çok çalışarak hedeflerine odaklanmalarını söylemek istiyorum.


Bu sezon şans bulmaya başladı

Çetinkaya’nın altyapısından Mehmet Söker, A takım kadrosuna geçen sezon dahil edilmeye başlandı. Sarı kırmızılı ekipte bu sezon daha çok forma şansı bulan genç oyuncu, gelecek vaat ediyor.

img_9838.jpg

Bu haber toplam 9633 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.