Futbolculardan kınama ve destek çağrısı

Futbolculardan kınama ve destek çağrısı

Futbolcular Derneği yaptığı açıklama ile 3 aydır futbola geri dönüş için hiçbir karar üretemeyen kurumları şiddetle kınadığını açıkladı.

A+A-

Dernek, ilgili kurumları bir an önce yanlıştan dönmeye ve kendilerine futbolu geri verilmesini istedi. Cuma günü Atatürk Stadı’nda basın açıklaması yapılacağı belirtilen açıklamada, futbolun tüm paydaşları bir bütün olarak destek vermeye davet edildi.

 

Açıklama şu şekilde:

  “Ülkenin her noktasına hitap eden, en büyük sektörlerden biri olan futbolumuzun bu süreçte geldiği son nokta içler acısı durumda olduğumuzu göstermektedir. 2,5-3 aydır futbolla ilgili durumun ne olacağına karar verilememesi ve herhangi bir çözüm bulunamamasını hayretler içerisinde izlemekteyiz.

  Hükümet, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Spor Dairesi, Sağlık ÜST Kurulu veya diğer tüm dernek ve federasyonlar, 3 aylık bir zaman geçmesine rağmen temaslı sporların hangi şartlarda veya hangi şekilde oynanacağı çözümünü bulamamaları, çözüm arama yerine birbirleri ile sürtüşmeleri, sadece ülke futbolunu değil, bu sektörden maddi kazanç sağlayan birçok yerel çalışanı da etkilemiş durumdadır.

 Sadece geliri futbol sektöründen olan ve evine ekmek götüremeyecek futbolcuları düşünmeden, okul parası karşılığı futbol oynayan gençlerimizin okula dahi yazılamayacağının farkına varmadan 3 aydır hiçbir karar üretemeyen kurumları şiddetle kınıyoruz. Bu durum ülke gençliğine ve spora yapılan çok büyük bir haksızlık olup, ilgili kurumların biran önce bu yanlıştan dönülmesini ve bizlere futbolumuzu geri vermelerini umuyoruz.

  ALINAMAYAN kararlardan ötürü 23.10.2020 CUMA günü, saat 14:00’da LEFKOŞA ATATÜRK STADYUMUNDA basın açıklaması yapılacaktır. Tüm başkan, antrenör, FUTBOLCU, hakem, basın mensubu ve sporseverleri BİR BÜTÜN olmak için desteğe bekliyoruz.

  FUTBOL BİR SEKTÖRDÜR, BU SEKTÖRDE HEPİMİZİNDİR.”

Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.