“Futbolcular kulüplerin esiri altında”

“Futbolcular kulüplerin esiri altında”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (16) – HALİL TURAN

A+A-

“SÖZLEŞME GELMESİ ŞART” … Birinci Lig ekiplerinden Mesarya’nın deneyimli kaptanı ülkemiz futbolunda en büyük sorununun futbolculara sözleşme yapılmaması olduğunu söyledi. Halil Turan; “piyasa o kadar değişti ve arttı ki, iyi kazanan futbolculara sözleşme yapılıyor diğer arkadaşlar iki dudak arası. Tabii ki kulüplerin durumları da belli ancak bu işin başrol oyuncusu futbolcular. Kesinlikle sözleşmelerin gelmesi şart…” dedi.

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Mesarya’nın tecrübeli kaptanı Halil Turan oldu. Uzun yıllardır ülke futboluna hizmet veren Turan ile futbol hayatından, formasını giydiği Mesarya’ya, unutamadığı anıdan ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu konuştuk.

 

1’inci kaptanlığı ilk kez bu yıl

Mesarya’nın tecrübeli kaptanı Halil Turan, Yenicami ve Cihangir’de 2’nci kaptan olduğunu, ilk kez bu yıl Mesarya’da 1’inci kaptanlık yaptığını söyledi. Deneyimli oyuncu, bazen 2’nci kaptanlığı bazen milli takımda da yaptığını söyledi.

 

Turan: “Hedefimiz, şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmek”

1. Lig’in ilk devresini 36 puan toplayarak lider kapatan Mesarya’nın deneyimli oyuncusu Halil Turan; “Takım olarak hedefimiz futbolun tüm doğruları ile birlikte oynadığımız futbol ve takım karakteri ile örnek gösterilerek ve en önemlisi şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmek” dedi. 

img_0975-002.jpg

 

“Tıpkı eski günlerdeki gibiyim…”

Halil Turan, bu sezonun başlamasıyla birlikte eski günlerini tekrar yakaladığını söylüyor. Turan; “Yeni sezon ile birlikte kendi performansım için diyeceklerim aslında tam anlamı ile tekrar eski günlerdeki gibi kendimi bulmuş özgüvenimi tekrar kazanmış ve kendi doğrularımla birlikte takımın bana yardımcı olması ile birlikte ilk devreden 18 gol atarak performansımın iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Unutamadığı anıları

YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Halil Turan, unutamadığı anılardan da bahsetti. Halil Turan; “Unutamadığım anı aslında çok… Yenicami’deyken 2015-2016 sezonunun son lig maçında Çetinkaya maçında inanılmaz bir mental baskı altında oynadığımız bir maçtı. Biz kazanırsak şampiyon MTG, kaybedersek veya berabere kalırsak Çetinkaya şampiyon olacaktı. Biz o gün 2-1 kazandık ve MTG şampiyon oldu. O maçta bir de çok güzel gol atmıştım. O gün ülke futbolunda bir şeyleri değiştirmiştik. Bir keresinde de milli takımda son yıllarda hep finallerde ve penaltı atışlarında kaybediyoruz. Ülkemizin de katıldığı son CONIFA Kupası İngiltere’de olmuştu. Orada penaltı atışlarında son penaltı bana kalmıştı. Atsam şansımız devam edecekti ama kaçırınca 2’nci olmuştuk ve çok üzülmüştüm.”

 

“Kesinlikle sözleşmelerin gelmesi şart…”

Ülke futbolunun sorunlarına da değinen deneyimli oyuncu, futbolda en büyük sorunun futbolcu sözleşmesinin olmadığını dile getirdi. “Kesinlikle sözleşmelerin gelmesi şart” diyen Turan; “Ülke futbolcuları bence tam anlamı ile birlik beraberlik içerisinde değil ve bundan dolayı da sözleşmelerin gelmesi için bir yaptırım içerisine giremiyoruz. Sözleşmeler olmadığı için futbolcular kulüplerin adeta esiri altında. Örneğin; 18 yaşındaki bir futbolcu 28 yaşına kadar olduğu kulübün malı, bu bence haksızlık… Ayrıca piyasa o kadar değişti ve arttı ki, iyi kazanan futbolculara sözleşme yapılıyor diğer arkadaşlar iki dudak arası. Tabii ki kulüplerin durumları da belli ancak bu işin başrol oyuncusu futbolcular. Kesinlikle sözleşmelerin gelmesi şart… Ülke futbolcularının en büyük sorunu bence bu” dedi.

 

“Bize imkân verilirse yapabileceklerimiz aşikâr ortada…”

Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan ambargolar konusunda görüşlerini bildiren Halil Turan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki gençlerin yetenekli olduğunu, ancak ambargolar sebebiyle bu yeteneklerin harcandığını söyledi. Halil Turan; “Olaya sadece futbolcu olarak bakmamak lazım… Tüm spor dallarına yapılan bu ambargo uygulaması kadar haksızlık dünyada görülmemiştir. Bizim ülke gençliğimizin ne kadar yetenekli ve dünya ile yarışabileceğimizi birçok spor dalında görüyoruz.  Bize imkân verilirse yapabileceklerimiz aşikâr ortada… Umarım bu ambargolar kalkar ve çocuklarımız olsun bundan faydalanabilir... Her zaman söylemişimdir ki; 3 kilometre öteki tarafta doğmuş olsaydık veya KKTC hariç bir yerde doğmuş olsaydık çok farklı yerlerde gelişim göstererek hayal edemeyeceğimiz bir konumda ve örnek alınacak sporcular olurduk. Bunun birçok örneği var ve şahsen Türkiye’ye bile giden orada futbol oynayan (-ki ben de gittim) fizik gücü dışında bir fark yok. Bu da profesyonel olmaktan geçiyor. Ülke gençliğine bu kapılar açıldı ama inşallah kendi ülkemiz de bu ambargoları kırar ve gençlerimizin ve çocuklarımızın önü dünyaya açılır” şeklinde görüş bildirdi.

kucuk-kullanilsin-002.jpg

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.