“Futbolcular arasında birlik-beraberlik sağlanacak”

“Futbolcular arasında birlik-beraberlik sağlanacak”

Futbolcular Derneği’nde yapılacak başkanlık 2 Aralık’ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde iki aday da YENİDÜZEN’e konuştu, hedeflerinden ve projelerinden bahsetti. Her iki aday da futbolcular arasındaki birlik-beraberliğe vurgu yaptı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Futbolcular Derneği’nin 2 Aralık’ta yapacağı Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu öncesi iki başkan adayı Fırat Ersalan ve Berkem Korbay YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. İki aday da, futbolcular içerisindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, hem futbolcuların haklarını korumak için, hem de birlik beraberliği sağlamak için çalışacaklarını dile getirdi.

 

Korbay: “Gurur duyulacak işler yapacağız”

Futbolcular Derneği için başkanlığa adaylığını koyan Binatlı oyuncusu Berkem Korbay, futbolcuların haklarını savunmak için kendisinin de içinde bulunduğu eski yönetim tarafından yapılan çalışmaların yarıda kalmasını istemediği için böyle bir sorumluluk üstlendiğini söyledi. Aday olma amacının her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğuna dikkat çeken Korbay;  “Bu temadan uzak kalmadan gurur duyulacak işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“Futbolcu sözleşmesinde, başkanların da onayı alınacak”

Korbay, seçilmesi durumunda ekibiyle birlikte futbolcuların haklarını sonuna kadar savunacaklarının altını çizerek, gerekli aktiviteler yaparak hem, derneği daha aktif hale getireceğini, hem de futbolcuların birlik ve beraberliğini sağlayacağını ifade etti. Seçilmesiyle birlikte hızlı bir şekilde tüm kulüp başkanlarına ziyaretler gerçekleştireceklerini belirten Korbay, sözleşmelerin kusursuz halini başkanların da görüşleriyle hayata geçirmek için çaba göstereceklerini dile getirdi.

 

“Çeşitli aktiviteler yapılacak”

Berkem Korbay projelerine şöyle devam etti;

“Sözleşme içerisinde sakatlıklardan, maddi konulara, bonservis bedelinden, kulübün oyuncuya yaptırımlarına, maaşlara her şeye değinilmiş olup başkanlar vasıtasıyla görüşleriyle genişletilecek. Çok sık dernek çatısı sponsorluğunda aktiviteler yapıp sporcuların sağlıklı ortamlarda sosyalleşebileceği etkinliklerde öncü olmayı planlıyoruz. Genç kardeşlerimizi farklı renklerin savaşçısı olsalar da aynı yolun yolcusu olup birlik oluşturma adına ve her daim haklarını ararken kardeş gibi olma adına ne gerekirse yapılacak. Lig süresince ayın oyuncusu ödülü, centilmen oyuncusu gibi ödüllere de tabi tutacağımız ödüllendirme yoluna da aynı zamanda gidip, özellikle derdi tasası sitemi olan futbolcu kardeşlerimize ise kendini ifade etmek istiyorlarsa derneğimiz çatısı altında her zaman seslerini çıkarabilmelerine öncü olacağız.”

128692341_366896231281210_6728929312740301492_n.jpg


Ersalan: “Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek…”

Futbolcular Derneği’nde başkanlık için bir diğer aday olan Yenicami oyuncusu Fırat Ersalan, hedeflerinin ülke futbolunu geliştirmek ve futbolcuları tek bir yumruk yapmak olduğunu söyleyerek; “Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek” dedi.

 

“Futbolcular bir çatı altında toplanmadı”

Kendisinin seçilmesi durumunda yönetiminde de bugüne kadar takımlarında liderlik yapan futbolcular olacağını kaydeden Ersalan, futbolcuların birlik ve beraberliği için çalışacaklarını dile getirdi.

 “Futbolcular olarak kendi içimizde sıkıntılar var” diyen Fırat Ersalan, hiçbir zaman tek yumruk olamadıklarını söyledi. Bunu geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Ersalan; “Tabii ki herkesin görüşü farklı olabilir ama futbol pastasının en büyük parçası biziz. Futbolcular olarak birlik içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“Önemli adımlar atacağız”

Fırat Ersalan, hataya geçirmek istedikleri projelerden de bahsetti:

“Futbolcuların özlük haklarını korumak, en başta geliyor. Bununla ilgili önemli adımlar atacağız. Sözleşme konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildi. Bunu geliştirip hayata geçireceğiz. Onun dışında futbolcuların sosyal haklarını koruyacak girişimler de yapacağız. Oyuncuların sosyal sigortaları ve sosyal güvenceleri hakkında adımlar atmayı hedefliyoruz. Bu dönem de yapacak çok iş var.”

128446746_378118956755610_5681240200667496664_n.jpg


Genel Kurul, 2 Aralık’ta

Futbolcular Derneği’nin yeni başkanı 2 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da yapacağı genel kurul ile seçecek.

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.