“Formayı hak ederek oynamalıyız”

“Formayı hak ederek oynamalıyız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (50) – İDRİS YEKLİ

A+A-

“GENÇLER ŞANS BULACAK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu İdris Yekli; “Bence federasyonum koyduğu bu kural gençlerin daha fazla şans bulmasını sağlayacak. Fakat kurallarla değil, çalışıp o formayı hak ederek oynamalıyız.

 

 “BİRKAÇ KULÜP ÖNEM VERİYOR”… Yenicami’nin genç kalecisi İdris Yekli; “Futbolumuzun en büyük sorunu dışa açılımın olmaması yani ambargolardır. Bunun yanında alt yapıya yeteri kadar önem verilmiyor. Maalesef ki, birkaç kulüp dışında ülkemizde alt yapılara önem veren yok.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin genç kalecisi İdris Yekli…  Şu anda 20 yaşında olan Yekli, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınıza çıktığınızda neler hissetmiştiniz?

2018-19 sezonunda Serdarlı’ya kiralanmıştım. Mehmetçik ile kendi sahamızda maç yapıyorduk. Son 5 dakikada 2 gol attık ve 2-1 geriden gelip maçı kazanmıştık. Ben o maçta penaltı kurtarmıştım. Benim için çok güzel bir maçtı. Çok heyecanlıydım. Maçı kazanmamızla heyecanım yerini sevince bırakmıştı.

 

“…düşünmek bile istemiyorum”

Bildiğiniz gibi sağlık açısından çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. 1 Ekim'e kadar da tüm faaliyetler durdu. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Alınan karar hepimizin sağlığı için alınmıştır ve bence doğru bir karardır. Ama olası bir futbolun askıya alınması kararına herkes gibi ben de olumsuz yaklaşıyorum. Şu anda kapalı spor salonlarının açık olması, antrenmanların devam etmemesi şaşırtıcı… 1 Ekim’den sonra umarım kurallara uyularak antrenmanlara başlayabiliriz.  Üretilmiş bir karar yok ama 1 yıl futbol olmayacağını düşünmek bile istemiyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Yusuf Yontar ve Ercan Samancıoğlu abilerimin izinden giderek ada futboluna elimden geldiğince devam etmek istiyorum.

 

“Formayı hak etmeliyiz”

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bence federasyonum koyduğu bu kural gençlerin daha fazla şans bulmasını sağlayacak. Fakat kurallarla değil, çalışıp o formayı hak ederek oynamalıyız.

 

Size göre başarılı olmanın nedir?

İlk başta hedefine inanmak ve onun uğruna çalışmak… Karşılaştığımız zorluklarda da asla vazgeçmemek başarıyı getirir.

 

“En büyük sorun ambargolar ve altyapıya önem verilmemesi”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Futbolumuzun en büyük sorunu dışa açılımın olmaması yani ambargolardır. Bunun yanında alt yapıya yeteri kadar önem verilmiyor. Maalesef ki, birkaç kulüp dışında ülkemizde alt yapılara önem veren yok.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm kesinlikle Ercan Samacıoğlu’dur. Kendisini 3 yıldır tanıyorum. Daha yaşı genç ama ülkemiz futbolunun en iyi kalecilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Kişilik, çalışma arzusu, çalışma isteği, ciddiyeti ile örnek biri karakter. Her zaman yanımda olan gerek ağabeylik, gerekse arkadaşlık yapan biridir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benimle bu röportajı yaptığınız ve gençlere değer verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Umarım bu zor günler bir an önce geçer ve futbola daha fazla ara vermeden geri döneriz.


Bu sezon kiralanacak

Yenicami’nin altyapısından yetişen 20 yaşındaki kaleci İdris Yekli, zaman zaman siyah beyazlı ekibin kalesini devralıyor. Tecrübe kazanması için bu sezon bir takıma kiralanacağını belirten genç kaleci, gideceği takımın henüz belli olmadığını belirtti. Genç kaleci yeni sezonda alt yapısından yetiştiği Yenicami için başarı dileklerini de ihmal etmedi. Yekli, 2018-2019 sezonunda da Serdarlı’ya kiralanmıştı.

img_9453.jpg

Bu haber toplam 15688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.