“Etkinliklerimizin %50’si tamamlanmıştı”

“Etkinliklerimizin %50’si tamamlanmıştı”

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Basın Sözcüsü Kamil Kolcu, önümüzdeki süreç hakkında bilgi verdi

A+A-

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Basın Sözcüsü Kamil Kolcu, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi Programı’na katılarak, Darts sporunun son durumu aktardı. Kolcu, dartsta süreç öncesinde liglerin tamamlandığını, tamamlanmayan iki ferdi turnuva ve Federasyon Kupası olduğunu belirtti.

 

Kolcu: “Liglerimiz tamamlanmıştı”  

BRT’de katıldığı programa etkinlikleri hakkında bilgi veren Kolcu; “Bizim bu süreçte çok büyük sıkıntımız olmadı. Tamamlanması gereken Süper Lig ve Birinci Lig süreç öncesinde bitmişti. Şu anda bekleyen iki ferdi turnuva ve Federasyon Kupası maçları var. Kupada ilk turlar oynandı ve şu anda 16 takım var. Yani etkinliklerin %50’sini tamamladık diyebilirim. Bunlar için şu anda beklemedeyiz. Hükümetin vereceği karara göre yol haritamızı çizeceğiz. Darts Federasyonu olarak şu anda bizim önümüzde iki seçenek var. Ya, 15 Mayıs’tan sonra bu etkinlikleri yapacağız, ya da şuan ki haliyle tescil yoluna gideceğiz” dedi. 

 

“Dünya Darts Şampiyonası bu yıl olmayacak”

Darts Federasyonu Basın Sözcüsü Kamil Kolcu, Ekim ayında yapılması planlanan Dünya Darts Şampiyonası ülkemizdeki ayağının bu yıl yapılmayacağı bilgisini de verdi. Kolcu; “Bildiğiniz üzere her yıl Ekim ayında Dünya Darts Şampiyonası’nın bir ayağı Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılıyordu. Bizim federasyon olarak esas sıkıntımız bu konudur. O şampiyona bu yıl olmayacak. Çünkü bu salgın sadece ülkemizde değil, tüm dünyanın sorunu haline geldi. O yüzden şampiyona iptal edildi” şeklinde konuştu.

 

 “Bu yıl etkilik yılı değil, toparlanma yılı olmalı”

Kamil Kolcu, öncelik sağlık olduğunun altını çizerek, bu durumun ekonomik boyutu da olduğunu ve bu yılın toparlanma yılı olarak geçmesi gerektiğini söyledi. Çok ciddi bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Kolcu, çok ciddi bir şekilde planlama yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1099 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.