CBA’lı küçükler Gazi ile buluştu

CBA’lı küçükler Gazi ile buluştu

Basketbol ve eğitimini Amerika’da sürdüren, Fordham Üniversite takımı ile Amerikan Kolej Ligi olan NCAA’de mücadele eden Kıbrıslı Türk Erten Gazi’yi konuk etti.

A+A-

Cyprus Basketball Academy (CBA), eğitim ve basketbol yaşantısını Amerika’da sürdüren Kıbrıslı Türk sporcu Erten Gazi’yi konuk etti. Gazi, tecrübelerini ve hedeflerini küçük sporculara aktarırken onlarla birlikte basketbol oynadı. Akademi sporcuları Gazi’ye sorularını yöneltirken, etkinliğe aileler de ilgi gösterdi. Gazi küçük basketbolculara “Ne yaparsanız yapın, severek yapın. Sevdiğiniz şeylerin peşinden koşun, pes etmeyin” mesajını verdi.

 

Küçük sporculara tecrübelerini anlattı

Ülke basketboluna yetiştirdiği genç yeteneklerle önemli katkılar sağlayan Cyprus Basketball Academy, çalışmalarını sürdürdüğü Levent Koleji Spor Salonu’nda Amerikan Kolej Ligi olan NCAA’de Fordham Üniversitesi’nde forma giyen Kıbrıslı Türk Erten Gazi’yi konuk etti. Etkinliğe küçük sporcuların yanı sıra aileleri de ilgi gösterdi.

Erten Gazi spora nasıl başladığını, nasıl ilerlediğini, neler yaşadığını ve hedeflerini aktardı. Yurt dışına gidişini küçük sporculara aktaran Gazi, basketbol ve sporun eğitim yaşamına engel olmadığını, istedikten sonra her şeyin planlı ve programlı gidebileceğini aktardı.

 

Gazi: “Ne yaparsanız yapın, severek yapın”

Çocuklarla söyleşi yapan ve sorularına yanıt veren Erten Gazi, çocukların çalışmasına dahil oldu ve onlarla fotoğraf çektirerek imza dağıttı. Söyleşide Gazi, “Hedefe ulaşmanın zor olduğunu ancak hedefe ulaşmanın çok güzel olduğunu” aktarırken, “Ne yaparsanız yapın, severek yapın. Sevdiğiniz şeylerin peşinden koşun ve asla pes etmeyin” dedi.

 

Özılgaz: “Gazi, çocuklarımız için müthiş bir rol model”

Cyprus Basketball Academy Koordinatörü ve Baş Antrenörü Ayşe Günerman Özılgaz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Erten Gazi gibi bir büyük yeteneğin bizleri NCAA Ligi’nde temsil ediyor olması, bizler için gurur verici bir olay. Gazi, çocuklarımıza müthiş bir rol model. Akademimize gelip bizleri ziyaret ederek çocuklarımızla tecrübelerini aktardığı için kendisine minnettarız. Kendisine çok teşekkür ederiz”

 

Erten Gazi kimdir?

Erten Gazi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde okurken 9’uncu sınıfın sonunda Anadolu Efes’e transfer oldu. Transfer olduğu dönem Anadolu Efes’le Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katıldı. 2015 yılında Bostancı Doğa Koleji ile Fransa’da Dünya Liseler Şampiyonluğu ve Türkiye Genç Milli Takımı ile Avrupa ikinciliği yaşadı. Amerikan Kolej Ligi olan NCAA’in Division 1’de Big East Konferansında olan Chicago DePaul Üniversitesi’nde 2 yıl oynadıktan sonra New York, Atlantic 10 konferansında olan Fordham Üniversitesi’ne transfer olup basketbol ve eğitimini sürdürmeye devam ediyor.

Bu haber toplam 2291 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.