“Bunu sorgulayacak olanlar kulüplerdir”

“Bunu sorgulayacak olanlar kulüplerdir”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Kupası’nın isim hakkının ihalesiz verildiği yönündeki iddialarla ilgili konuştu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nın 1. Tur kura çekimi öncesinde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, kupanın ihalesiz olarak isim hakkının verildiğine yönelik iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Sertoğlu, “Uluçhan ile ben görüştüm, gelip teklifini sundu”

Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Kupası ile ilgili olarak 22 Temmuz tarihinde yönetim kurulu kararı ile ihaleye çıktıklarını, ihalenin 9 Ağustos’ta son bulduğunu ve herhangi bir başvurunun yapılmadığını belirtti. Sertoğlu daha sonra 14 Ekim tarihinde ikinci kez ihaleye çıkmak durumunda kaldıklarını, 30 Ekim sabahına kadar yine kimsenin ihaleye çıkmadığını belirterek kendisinin bizzat ülke futboluna ve sporuna önemli katkılar yapan Nicosia Group Direktörü Abdullah Uluçhan ile görüştüğünü belirtti. İhale bedelinin 200 bin TL olduğunu ilettiğini söyleyen Sertoğlu, Uluçhan’ın ihale kapanmadan aynı gün teklifini sunduğunu ve kupanın isim hakkını aldığını aktardı.

 

“Bunu sorgulayacak olanlar kulüplerdir”

Basında çıkan iddialarla ilgili olarak “Bir herşeyimizi şeffaf yaparız. Bunu sorgulayacak olanlar kulüp başkanları ve yöneticileridir” derken, “Geçen yıl kupanın isim sponsoru olmadan oynanmasının acısını yaşadık. Mağusa Türk Gücü kupa şampiyonu oldu ama bundan dolayı tek kuruş alamadı” açıklamasını yaptı.

 

“KTFF Başkanını kulüpler seçer”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ayrıca KTFF Başkanını seçecek olanların yine kulüpler olduğunu belirtti. “Süper Lig ve Birinci Lig’in yanı sıra BTM’den 1 temsilci ile genel kurullarımızda toplam 33 oy vardır” diyen Hasan Sertoğlu, “Bu isimler gelir ve KTFF Başkanını seçer. Kimin seçileceğine bu 33 camia karar verir. Bir yıl sonra seçim var. Bir arkadaşımız KTFF başkanı miyadını doldurdu dediği için bu açıklamayı yapıyorum. Buna kulüpler karar verir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler