“Bu şartlarda spor nasıl devam edecek?”

“Bu şartlarda spor nasıl devam edecek?”

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak ülkede bir çöküntü yaşandığını belirterek bu şartlarda sporun nasıl devam edeceğini söyledi.

A+A-

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak ülkede bir çöküntü yaşandığını belirterek bu şartlarda sporun nasıl devam edeceğini, beş aydır katkı alamayan spor federasyonlarının faaliyetlerini nasıl yapacağını sordu.

 

Kaya: “Türkiye doğru bir karar verdi”

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, Türkiye’de voleybol liglerinin mevcut sıralama ile tescil edilmesi kararının doğru bir karar olduğunu belirtti. Kararı “Sağlıklı ve yerinde” olarak nitelendiren Kaya, “Ligin tamamlanmasına epey hafta vardı. Avrupa maçları da söz konusuydu. O maçlar da ileri ertelenmişti. Süreç içerisinde 130 bin hastanın olduğu bir ülkede insanlar sağlık derdinde. Spor yapılması sportif açıdan mümkün değil. Durumun vahimliği ortadayken Türkiye doğru bir karar aldı” dedi.

 

“Katkı alamayan federasyonlar, nasıl faaliyet yapacak?”

Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile yapılacak olan toplantıyı beklediklerini ifade eden Kaya, sağlığın en önemlisi olduğunu ancak sağlık sebebinin arkasına saklanıldığını ileri sürdü. Spor federasyonlarına bütçe olarak belirlenen kaynakların üç ayda bir, bir dilim verilmesi şeklinde olduğunu, 10 Mart itibarı ile salgın yokken ilk dilimin ödemesinin yapılmadığını belirten Kaya, “Farz edelim ki ortam düzeldi ve oynansın dendi. Bu faaliyetler nasıl başlayacak? Ülke sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak çökmüştür. Bundan dolayı sıkıntı büyüktür. Katkı alamayan federasyonlar tünelin ucundaki ışığı nasıl görecek ve faaliyet yapacak?” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.