Binicilikteki gelişim anlatıldı

Binicilikteki gelişim anlatıldı

KKTC Binicilik Federasyonu, son yıllarda yapılanları ve yapılması planlananları aktardı

A+A-

YILDA 10 YARIŞ YAPILIYOR… KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım, “2013 yılında göreve geldik. İlk iki yıl pek faaliyet gösteremedik ama Türkiye Binicilik Federasyonu’nun katkıları ile sıfır olan yarışmacı sayısı 130’a, engel atlama için olmayan at sayısı 79’a çıktı. Çiftlik sayısı 2’den 7’ye arttı. Yılda 10 yarış yapıyoruz”


KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek federasyonun son yıllarda yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Cyprus XP Travel Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başkan İlkay Aslım, “2013 yılından bu yana federasyon olarak neler yaptık, bu branş ne noktalara geldi paylaşmak istedik. Basını da bu dala çekmek istedik” dedi.

 

Aslım: “Çiftlik sayısı, lisanslı sporcu ve at sayısı son yıllarda arttı”

Federasyonun 2005 yılında kurulduğunu, 2013 yılında kendisine başkanlık görevinin önerildiğini aktaran İlkay Aslım, “Bu göreve atandık. O zaman iki çiftlik vardı ve sporcu yoktu. Faaliyet de yoktu. Alayköy’de sadece hipodromda yarışları oluyordu. Zaman içerisinde çiftlik sayısı 2’den 7’ye çıktı. 130 lisanslı sporcumuz oldu. Engel atlamama yarışları için at yoktu, şimdi 79 adet at mevcut. Bu atların bir kısmı sonradan faaliyet alanının genişlemesiyle yurt dışından ithal edilen atlardır” dedi.

 

“Türkiye Binicilik Federasyonu desteği ile gelişmeye başladı”

“Bu spor pahalı bir spor. Bir atın maliyetinin sonu yok. 10, 15 ve 20 bin Euro değerinde atlarla yarışır hale geldik” diyen İlkay Aslım, “İlk iki yılda pek faaliyet gösteremedik. Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanının Kıbrıs’a elinin değmesi ve Mağusa’da bir yarışmamıza katılarak bizlere destek vermesi ile binicilik gelişmeye başladı” ifadelerini kullandı.

 

“2016 sonrası önümüz açıldı. Yılda 10 yarış yapıyoruz”

Türkiye’den iki kaliteli eğitmen ve veterinerin Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından gönderildiğini, onların verdiği eğitimle camianın birleşme sürecinin başladığını aktaran İlkay Aslım, “Hakem eğitimi yapıldı, kurallar aktarıldı. Böylelikle yarışlar farklı boyutlara taşındı” dedi. “2016 sonrası önümüz açıldı” diyerek sözlerini sürdüren Aslım, “Yılda 10 yarış yapıyoruz. Bu sporu adanın geneline yaymaya başladık. Mağusa, Akova, Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’ta 7 tane kulübümüz var” açıklamasını yaptı.

 

“Yarışmacı sayısı sıfırdan 139’a ulaştı”

Kulüplerde çocukların eğitim alıp at binebildiğinin altını çizen İlkay Aslım, “Eskiden sıfır olan yarışmacı sayısı bugün 139’a ulaştı. 79 tane at bu yıl içerisinde düzenlenen 10 yarışta yer alıyor. Bu bizim için başarıdır” dedi. Çiftliklerin bakımının şu an için iyi noktada olduğunu ama dünya genelinde geride olduklarını belirten Aslım, “2017’de Türkiye’de katıldığımız yarışta bir çiftlik nasıl olur çok net gördük. Bu bizim rüyamız ama ekonomik olarak zor” ifadelerini kullandı.

 

“Hafta sonu Başbakanlık Kupası düzenliyoruz”

Eskiden devletten aldıkları katkının 2 bin Türk Lirası olduğunu, şimdi 70 bin Türk Lirası katkı aldıklarını söyleyen İlkay Aslım, “Ancak bu rakamı 10 yarışla ekonomik olarak bir tutamayız. Çiftliklerin ekonomik anlamda ayakta durmaları da maliyetli” dedi. Sponsor aradıklarını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını belirten Aslım, “Hafta sonu Başbakanlık Kupası düzenliyoruz. Bu organizasyon için sponsor bulduk. Başbakanımız da kabul etti. Siyasilere her yarış davet gönderiyoruz ama ilgi görmüyoruz. Bir siyasinin yanımızda olması güçlü bir motivasyon kaynağı sağlar” dedi.

 

“Çocuklarınızı çiftliklere götürün”

Ailelere çağrıda da bulunan KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım, “Çocuklarınızı çiftliklere götürün. Ata binsinler, kendilerini geliştirsinler. Cinsiyet farkı gözetmeksizin iki canlının aynı kulvarda yarıştığı tek branştır binicilik” diyerek sözlerini sonlandırıdı.

 

Başbakanlık Kupası 7-8 Aralık’ta yapılıyor

Öte yandan KKTC Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakası 7-8 Aralık tarihlerinde yapılacak. Güzelyurt, Kalkanlı’da bulunan Terzioğlu Atlı Spor Kulübü’nde yapılacak olan kupa mücadelesine MHM İnşaat ve Yatırım Şirketi sponsor olarak katkı koyacak. Yarış 7 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak. İlk gün 12 yaş altı 70xcm, 70 cm Acemi Parkuru ve 90 cm barajlı yarışları koşulacak. Organizasyonda 8 Aralık Pazar günü 110 cm baraşlı, 120 cm ve kudret yarışları koşulacak.

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.