Batı tökezledi

Batı tökezledi

Futbol liglerimizde geride kalan 4 haftada batı takımlarının sadece Yalova lige iyi bir başlangıç yapabildi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de ve K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden 5 batı takımından sadece Yalova sezona iyi başlayabildi. Sarı lacivertliler, geride kalan 4 haftada biri hükmen olmak üzere 4 galibiyet birden alarak liginin liderlik koltuğunda oturuyor.

 

En iyi performans Yalova’dan

K-Pet Birinci Lig’de şu ana kadar 4 hafta geride kalırken, Yalova hem ligin, hem de bölgesindeki takımlar içerisinde en iyi performansı gösteren takım olarak dikkat çekiyor. Bostancı ekibi, geride kalan 4 haftada biri hükmen olmak üzere 4 galibiyet birden çıkararak diğer Birinci Lig ekipleri Mesarya ve Gençler Birliği ile zirve yarışında bulunuyor. Yalova’nın iki ligde de bölgesindeki takımlara göre daha iyi performans gösterdiği de göze çarpıyor. Şu ana kadar geride kalan haftalar içerinde 12 gol kaydeden Yalova, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Yalova, ligin 1’inci haftasında Doğancı’nın lige katılmamasından dolayı 3-0 hükmen galip sayılmıştı.

 

bati-ic.jpg

 

Süper Lig takımları son sıralarda

K-Pet Süper Lig’de mücadele eden batı takımları Baf Ülkü Yurdu, Binatlı ve Lefke, lige iyi bir başlangıç yapamadı. 3 takımın içerisinde sadece Baf Ülkü Yurdu 4 maçta 1 galibiyet alabildi. Şu anda, ligin 13’üncü sırasında Baf Ülkü Yurdu, 14’üncü sırasında Lefke, 15’inci sırasında ise Binatlı bulunuyor.

 

Baf Ülkü Yurdu 1 kez kazandı

Süper Lig’e bu sezon kötü başlayan takımlardan biri olan Baf Ülkü Yurdu, 4 maçta sadece ilk hafta Düzkaya’ya karşı oynadığı karşılaşmada kazanabildi. Diğer 3 karşılaşmada da mağlup ayrılan kırmızı yeşilli ekibin kalesinde çok gol görmesi de dikkat çekiyor. 4 haftada sadece 7 gol atabilen Baf Ülkü Yurdu, kalesinde ise 17 gol gördü. Ülkü Yurdu son olarak ligin 4’üncü haftasında Mağusa Türk Gücü’ne deplasmanda 8-0 gibi tarihi bir skorla mağlup olmuştu.

 

Lefke’nin galibiyeti yok

Süper Lig’in en batısında yer alan Lefke de, bu sezon lige istediği gibi başlayamayan takımlardan. Menekşe beyazlı ekip, geride kalan 4 haftada 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet alarak 2 puanla ligin 14’üncü sırasında bulunuyor. 4 haftada 4 gol kaydeden menekşe beyazlılar, kalesinde ise 9 gol gördü. Ligde son olarak 4’üncü haftanın kapanış maçında Yenicami ile deplasmanda karşılaşan Lefke, galibiyeti son anlarda peş peşe yediği gollerle kaçırmıştı.

 

Binatlı puanla tanışmadı

2015-16 başta olmak üzere 2017-18 sezonunda da şampiyonluk adaylarından biri olan Binatlı, bu sezon lige çok kötü bir başlangıç yaptı. Güzelyurt ekibi, geride kalan 4 maçın hepsinde de mağlubiyet aldı ve şu ana kadar puanla tanışmadı. Sarı yeşilli ekip, bu süreçte sadece 5 gol kaydederken, kalesinde ise 14 gol gördü. Çetinkaya ile birlikte bu sezon henüz hanesine puan yazdıramayan Binatlı, ligin 15’inci sırasında yer alıyor. 

 

Bağcıl’dan sadece 1 gol…

K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden bir diğer Bostancı ekibi Bostancı Bağcıl da 2019-2020 sezonuna çok kötü bir başlanış yaptı. Yeşil beyazlı ekibin ligde henüz galibiyeti bulunmazken, 1 beraberliği, 3 de mağlubiyeti bulunuyor. Bostancı Bağcıl’ın bu kötü performansının yanında gol yollarında da sıkıntı çektiği dikkat çekiyor. 4 maçta sadece 1 gol kaydedebilen Bağcıl, kalesinde ise 7 gol gördü. Bostancı ekibi, Birinci Lig’in 15’inci sırasında yer alıyor.

 

Doğancı lige katılmadı

K-Pet Ligleri’nde sezona 6 batı takımıyla giriş yapılsa da, Doğancı takımının yönetimi, köyde ‘Birlik ve Beraberlik’ olmadığından ekonomik sebeplerden dolayı ligin başlamasına 1 hafta kala yeni sezonda ligde yer almayacağını federasyona yazılı olarak bildirmişti. Birinci Lig’de şu anda 15 takım bulunurken, Doğancı’nın rakipleri hükmen galip sayılıyor.

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.