“Altyapılara yeteri kadar önem verilmiyor”

“Altyapılara yeteri kadar önem verilmiyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (60) – KEMAL YILMAZOĞLU

A+A-

“KULÜPLER ALTYAPILARA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Kemal Yılmazoğlu; “Bence ülke futbolunun en büyük sorunu altyapıya az önem verilmesidir. Şu anda birçok kulüp maddi açıdan zor durumda. Bence altyapıdan ne kadar fazla oyuncu çıkarsa, kulüpler de gereksiz transfer ücretlerinden kurtulacak.”

 

“UMARIM FUTBOLUMUZA KAVUŞURUZ”… Kemal Yılmazoğlu; “Yeni sezon başlarsa bence çok çekişmeli ve zevkli bir sezon olacak. Herkes şu anda futbola aç bir durumda. Umarım en kısa zamanda futbolumuza kavuşuruz.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl’ın genç oyuncularından Kemal Yılmazoğlu…  Şu anda 20 yaşında olan Yılmazoğlu, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

2018-19 sezonunda kendi sahamızdaki 2-1 yendiğimiz Akova maçında son 5 dakika oyuna girdim. İlk A takım deneyimim o maçtı. Benim için tarif edilemez bir duyguydu. İlk kez şans bulduğum için biraz tedirgin bir o kadar da heyecanlıydım.

 

 

“Futbol ne kadar geç başlarsa bizim için o kadar kötü olacak”

Yeni sezonun başlaması için çalışmalar sürüyor. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Uzun süredir bir belirsizlik içindeyiz. Şuan halı sahalar, barlar, spor salonları açık. Böyle bir durumda kendi kendimize neden futbol yok diye soruyoruz.  Ne kadar geç başlarsa bizim için o kadar kötü olacak.

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Yeni sezon başlarsa bence çok çekişmeli ve zevkli bir sezon olacak. Herkes şu anda futbola aç bir durumda. Umarım en kısa zamanda futbolumuza kavuşuruz.

 

 

“Ülke futbolunda adımdan söz ettirmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Şu anki hedefim takımımın değişilmez oyuncusu olmak. İlerleyen dönemde de ülke futbolunda en üst seviyeye çıkıp adımdan söz ettirmek istiyorum.

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Biz gençlerin kendini geliştirmesi ve şans bulması açısından güzel bir kural…

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence başarılı olmanın sırrı çok çalışmak ve disiplinli olmaktan geçer.

 

“En büyük sorun altyapılara önem verilmemesi”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunu altyapıya az önem verilmesidir. Şu anda birçok kulüp maddi açıdan zor durumda. Bence altyapıdan ne kadar fazla oyuncu çıkarsa, kulüpler de gereksiz transfer ücretlerinden kurtulacak. Böylelikle her takım alt yapısından da oyuncu çıkarmış olacak.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ülke futbolunda önemli yere gelen Ahmet Zaifoğlu... Gerek liderliği, gerekse çalışma azmi ile her zaman örnek aldığım bir abimdir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim gibi genç oyunculara böyle bir fırsat verdiğiniz ve sesimizi duyurmamızı sağladığınız için size ve Yenidüzen Gazetesi’ne çok teşekkür ederim.


Gelecek vadeden oyunculardan biri…

20 yaşındaki Kemal Yılmazoğlu, genç yaşına rağmen, şu ana kadar kendini göstermeyi başardı. Hem Bostancı Bağcıl’ın, hem de ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösterilen Yılmazoğlu, ileride adından söz ettiren futbolculardan biri olmak istiyor.

 

Bu haber toplam 8077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.