Akova tamam, Doğancı beklemede

Akova tamam, Doğancı beklemede

Kulüplerin yaşadığı sıkıntılar beraberinde liglere katılmamayı getiriyor

A+A-

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Akova Vuda yeni sezonda liglere devam etmeme kararı alırken, Doğancı yapılacak değerlendirmelerin ardından lige devam edip etmeyeceği yönünde karar verecek.

Geçtiğimiz yıl mücadele ettiği Birinci Lig’de dikkatleri üzerine çeken Akova Vuda, Play-off müsabakaları oynamış ve Süper Lig’e yükselme noktasına kadar gelmişti. Tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan, ancak Play-off’ta terfi alamayan Akova’da başkan Cengiz Ozaner’in devam etmeme düşüncesi sonrasında yaşanan sıkıntılar beraberinde lige katılmamayı getirdi. Ozaner bir süre önce sosyal medyada yaptığı paylaşımla kulübe başkan adayının çıkmaması sonrası lige devam etme durumunun kalmadığını belirtmişti.

Bu gelişme sonrasında takımın deneyimli teknik adamı Eralp Şerifoğlu BTM 1. Lig ekiplerinden Yeni Boğaziçi ile anlaşırken, oyuncular da başka kulüplerle el sıkışmaya ve çalışmalara katılmaya başladı.

 

Ozaner: “Bu yıl liglere katılmayacağız”

Akova Vuda’da bir yıl daha görev süresi bulunan Başkan Cengiz Ozaner Yenidüzen’e yaptığı açıklamada 2019 – 2020 sezonunda liglere katılmayacaklarını belirtti. Ozaner yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Bu yıl liglere katılmayacağız. Kulüpte tekrar yapılanmaya gitmeyi planlıyoruz. Gelecek yıl tekrar alt yapıdan özümüze döneceğiz ve BTM 1. Lig’den mücadele etmeye başlayacağız.”

 

Y.Boğaziçi ile birleşme iddiaları

Bir süredir spor kamuoyunda Akova Vuda ile Yeni Boğaziçi’nin birleşmeye yönelik adım attığı iddiaları konuşuluyordu. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Akova Başkanı Cengiz Ozaner, söz konusu birleşmenin yüzeysel olarak konuşulduğunu ancak resmiyete dökülmediğini sözlerine ekleyerek bu yıl liglerde kesin olarak yer almayacaklarını ifade etti.

 

Doğancı konuyu değerlendirecek

Birinci Lig’de sıkıntılı bir dönem yaşan bir başka kulüp ise Doğancı. Geçtiğimiz yıl lige Play-out müsabakaları sonucunda tutunan Doğancı, yaşanan sıkıntılarla lige geç başlamış, buna rağmen ligde kalmayı başarmıştı. Başkan Cemal Tabak’ın devam etmeme kararı sonrası henüz yeni sezon hazırlıklarını tam randımanlı yapamayan Doğancı’da camianın önde gelenleri yapacakları değerlendirme sonrasında devam edip etmeme kararını netleştirecek.

 

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.