525 gün sonra evinde üzüldü

525 gün sonra evinde üzüldü

Mağusa Türk Gücü, ilk haftada Türk Ocağı’na karşı kaybederek iç sahadaki yenilmezlik serisini yitirdi.

A+A-

YENİLMEZLİK SERİSİ BİTTİ… Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, ligin ilk haftasında Canbulat Stadı’nda konuk ettiği Türk Ocağı’na kaybetti. Bu mağlubiyetle MTG’nin ligde iç sahadaki yenilmezlik serisi sona erdi

17 LİG MAÇI SONUNDA KAYBETTİ… Mağusa Türk Gücü son olarak 2017-18 sezonun 26’ncı haftasında sahasında oynadığı Doğan Türk Birliği maçını kaybederken, 525 gün (17 lig maçı) sonra sahasında yenilgi yüzü gördü

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, yeni sezona iyi bir başlangıç yapamadı. İlk olarak Güzelyurt’ta oynanan Süper Kupa maçında Yenicami’ye normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonunda 4-3 kaybeden Mağusa Türk Gücü, ligin ilk haftasında da Türk Ocağı’na sahasında boyun eğmek zorunda kaldı. Yeşil sarılı ekip, Türk Ocağı’na kaybederek ligde sahasındaki 17 maçlık yenilmezlik serisine de son vermiş oldu.

 

Ligde 17 maç aradan sonra

Ligin güçlü ekiplerinden Mağusa Türk Gücü, geçtiğimiz sezon ev sahibi olarak oynadığı maçlarda hiç mağlubiyet almamıştı. Sezon boyunca sahasında 15 maça çıkan Mağusa Türk Gücü, bu maçlardan 13 galibiyet 2 de beraberlik çıkarmıştı. Bu sezon, ilk haftada Girne ekibi Türk Ocağı’nı konuk eden Mağusa ekibi, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrılarak, ligde sahasındaki 17 maçlık yenilmezlik serisini kaybetmiş oldu.

 

525 gün sonra boyun eğdi

Son şampiyon Mağusa Türk Gücü, ev sahibi olarak en son 8 Nisan 2018 günü 2017-18 sezonun 26’ncı haftasında konuk ettiği Doğan Türk Birliği’ne 2-0’lık skorla mağlup olmuştu. Sarı yeşilli ekip, 525 gün aradan sonra yine bir Girne ekibi olan Türk Ocağı’na sahasında boyun eğmek zorunda kaldı.

 

Gol sayılarında da etkili oldu

Mağusa Türk Gücü’nün sahasındaki bu 17 haftalık yenilmezlik sürecinde gol sayıları da dikkat çeken bir diğer unsur oldu. MTG, 2017-18 sezonunda 28’inci haftasından itibaren başlayan bu süreçte, rakip fileleri 53 kez sarsarken, kalesinde sadece 11 gol gördü.

 

Gol atamayan iki takımdan biri…

Lige iyi başlayamayan Mağusa Türk Gücü, toplamda 35 golün atıldığı ilk haftada gol atma başarısı gösteremeyen iki takımdan biri oldu. İlk haftada Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra Göçmenköy de gol sevinci yaşayamadan sahadan ayrıldı.

 

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.